Stichting Muziekvrienden

Geliefde Musical- en Filmklassiekers bij de Muziekvrienden
Zondag 17 september, 14.30 uur. Het Driebankoor uit Venhuizen
in ‘De Samenstroom’, Wieringerwerf
De Stichting Muziekvrienden Samenstroom pakt zondag 17 september flink uit. In de twee jaar van ons bestaan hebben we nog niet eerder zoveel mensen tegelijk het podium geboden.
Dan komt het Driebankoor uit Venhuizen met bijna 70 zangers en zangeressen het publiek verwennen met de mooiste melodieën. Het belooft een betoverende middag te worden waarin u kunt genieten van klassiekers uit bekende musicals en films. Denk bijvoorbeeld aan de musicals Cats, Les Miserables, The Phantom of the Opera, en uit de films: Titanic, Musicman, Exodus, Lord of the Rings, maar ook het ontroerende lied van Gabriëlla uit As it is in Heaven. En natuurlijk mag de muziek van filmcomponist Ennio Morricone niet ontbreken.
Dit is een unieke kans om deze geliefde muziek live te ervaren en te genieten van de zeventig! prachtige stemmen van het Driebankoor. De akoestiek in de Samenstroom is fantastisch dus de muziek komt volledig tot zijn recht.
Het Driebankoor heeft dit concert in het voorjaar al in Venhuizen gegeven. De recensies waren lovend; Het repertoire sprak iedereen aan. Tijdens de instrumentale intermezzo’s zullen Jan Lenselink (vleugel) en Jaap Kramer (orgel/synthesizer) het publiek op spectaculaire wijze vermaken. Dit zorgt voor een extra dimensie aan het concert en maakt het een onvergetelijke ervaring. Kortom: Mis deze kans niet om te genieten van de prachtige muziek en de geweldige sfeer die het Driebankoor met zich meebrengt.
Dit alles onder de inspirerende leiding van dirigent Jan Verhoef. We hopen u te mogen verwelkomen op 17 september, 14.30 uur in De Samenstroom, Terpstraat 40 in Wieringerwerf.
Kaarten a 15 euro per stuk (inclusief pauzedrankje) zijn te bestellen via de website van de Muziekvrienden: https://muziekvriendensamenstroom.home.blog of 0641186391.
Aan de zaal kan ook nog. Voor vragen: muvrisa@gmail.com

 

‘Romantiek’, maal twee

Twee pianisten, één vleugel

Zondag 4 juni, 14.30 uur, De Samenstroomkerk

De Stichting Muziekvrienden Samenstroom zet de reeks concerten voort.  

Dit keer staan de pianisten Remi Gunther en Marius van der Kuijl klaar om het publiek te verwennen met prachtige muziek uit de Romantiek, de periode tussen 1810 en 1910.  De componisten die te horen zijn in dit concert zijn o.a. Beethoven met (gedeeltes uit) de sonates Mondschein en Pathétique, Schumann met Widmung. Ook de componisten Tsjaikovsky en Grieg ontbreken niet. Een vrolijk muzikaal uitstapje zal Remi maken naar Gerswin en the Maple Leaf Ragg van Scott Joplin.

Het is de eerste keer dat Remi Gunther het podium van de Samenstroom zal betreden. Hij is als pianoleraar voor jong en oud, geen onbekende in de Wieringermeer. Daarnaast verleent hij als musicus zijn medewerking aan diverse koren en muziekgezelschappen. Ook als solist is hij regelmatig te horen. De Muziekvrienden zijn blij hem te mogen verwelkomen. Het is best mogelijk dat Remi in de toekomst ook zijn medewerking wel eens zal geven aan diensten van de Protestantse Gemeente in de Samenstroom.

Marius van der Kuijl is al eerder te horen geweest in de Samenstroom. Na het geslaagde concert vorig jaar heeft hij beloofd terug te komen. Die belofte lost hij nu in. Ook Marius heeft sterkte banden met de Wieringermeer. Hij is in Wieringerwerf opgegroeid en heeft, net als Remi, zijn sporen verdiend bij o.m. Thalia. Nu is hij een veelgevraagd pianist (en dirigent).

Al met al genoeg redenen om de Samenstroom in Wieringerwerf op 4 juni te bezoeken. Iedereen is welkom; het wordt heel mooi en gezellig. Na het concert is er gelegenheid om met elkaar en de musici na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

De toegang is vrij. Wel wordt er gecollecteerd ter bestrijding van de kosten.

Zangdienst op 7 mei
Welk lied ontroert u of maakt u blij? Wat zingt u graag? Daar kunt u vanaf heden over nadenken. Op 7 mei organiseren de Muziekvrienden Samenstroom een zangdienst en u mag zelf bepalen wat er gezongen wordt! U kunt uw wens in de witte box die in de kerk staat deponeren of kenbaar maken via een mailtje naar: muvrisa@gmail.com. Dan maken wij daar een mooi programma van. Want wie wil dat nou niet: lekker uit volle borst meezingen. Natuurlijk mag u het doorgeven aan ieder die het maar horen wil. Johan Paul de Groot, voormalig organist in de Samenstroom en oprichter van de Muziekvrienden zal de organist zijn. En misschien zal ook onze Bechsteinvleugel nog aan het werk gezet worden

Dubbelconcert, zondag 26 februari 14.30 uur
Sebastiaan Schippers: orgel/ vleugel
Petra den Dikken: dwarsfluit
Dan komen Sebastiaan Schippers en Petra den Dikken naar de Samenstroom. Beiden zijn al zeer bekend aan de andere kant van de Afsluitdijk, in Friesland dus, maar het wordt tijd dat de rest van Nederland ook kennis met hen maakt. Zij kennen elkaar al sinds hun jeugd die zij in Giessenburg doorbrachten. Daar zongen zij beiden in een kinderkoor. Petra ging in Delft levensmiddelentechnologie studeren en Sebastiaan theologie in Amsterdam. Maar de muziek won uiteindelijk. Maar soms lijkt het nog niet zover uit elkaar te liggen want regelmatig klinkt de opmerking dat ‘er wordt gepreekt vanaf de orgelbank’.
Petra speelt al heel lang dwarsfluit; ze is vanuit de muziekschool opgeleid door fluitist Noortje Huiskens en volgt nog steeds lessen, Petra volgde ook een cursus bij Wil Offermans voor moderne fluittechnieken en volgde recent een masterclass bij de Weense fluitist Ory Schneor voor barokinterpretatie. Zij speelt in symfonieorkest ‘De Philharmonie’ in Amsterdam.
Sebastiaan is dirigent en organist bij diverse koren en kerken in Friesland. Daarnaast laat hij zich tijdens concerten in binnen- en buitenland van zich horen, solo en met andere instrumentalisten.
Hij zal in de Samenstroom zowel het De Jongorgel als ons Ivimey & Cooperorgel bespelen. Ook onze Bechsteinvleugel zal te horen zijn. Samen brengt hij met Petra toegankelijke (licht)klassieke muziek.
Deze zondag zullen dat o.a. werken van Mozart, Gluck, Bach en Gossec zijn. Ook zal Sebastiaan, deels op verzoek, improviseren.
U bent van harte welkom. De toegang voor dit concert is gratis. Uiteraard vragen we wel een bijdrage in de kosten.

Mvg.   Oetske van der Kuijl-Fennema

klik op de foto voor vergroting.

 

 

Optreden Martinus Cantorij York 23-10-22. Klik op de rode butten voor het beluisteren van dat concert.

 

 

 

Top2000 dienst: Een goed verhaal
donderdag 29 december, 19.30 uur

De voorbereidingen voor de Top2000 dienst zijn begonnen.
Het thema is: ‘Een goed verhaal’. Want dat kunnen we wel gebruiken in deze donkere tijd. Het koor ‘Feel Good’ en ds. Willemien Lammers zullen medewerking verlenen.
Net als met de ‘echte’ top 2000 kan er tot 15 december gestemd worden op songs uit een lange lijst. Op onze website komt een lijst met suggesties zodat het kiezen niet al te moeilijk zal zijn. De songs die de meeste stemmen krijgen en in het thema passen, komen in de dienst aan bod. Die nummers worden dan door het koor vertolkt of met behulp van een karaokeversie op YouTube via het beamerscherm door iedereen meegezongen. Dat wordt weer echt een belevenis. Bij het uitbrengen van je stem kun je motiveren waarom je dat bepaalde lied hebt gekozen. Die motivatie kan dan in de dienst persoonlijk of door een ander voorgelezen worden. Want ook de tekst in een popsong heeft vaak een diepere betekenis. Een lied kan veel impact op iemands leven hebben of juist een mooie herinnering oproepen. Een goed verhaal dus. Dat willen we met elkaar in de laatste week van het jaar ervaren. Ds. Willemien Lammers zal met teksten de verbinding tot stand brengen.
Iedereen, jong en ouder, is welkom. Neem gewoon iemand uit je omgeving mee. Vrij entree; er is wel een collecte ter bestrijding van de kosten.
Stemmen kan via: top2000kerkdienst.nl/wieringerwerf. Doen! We verwachten heel veel reacties!
Natuurlijk is ook nu weer voor en na het evenement het Top2000cafe in Ons Centrum vanaf 18.30 uur geopend waaronder het genot van een hapje en een drankje gezellig (na)gepraat kan worden.
Wilt u op de hoogte blijven van de weg naar de Top2000 dienst en andere activiteiten? Of de lijst met suggesties bekijkeb om inspiratie op te doen?
Meer actuele informatie is te vinden op de website van de Muziekvrienden: https://muziekvriendensamenstroom.home.blog

 

Laatste Nieuws

Na zomerstop weer ontmoetingsdiners

Na een zomerstop in juli en augustus (wij hebben heerlijk genoten van een warme zomer, hopelijk u ook!) gaat het ontmoetingsdiner in september weer van start en draaien de fornuizen op volle toeren!

In september staan op 8 (Middenmeer) en 15 september(Wieringerwerf) diners gepland. Hiervoor kunt u zich opgeven op 25 augustus vanaf 09.00 uur.
Voor de maanden die volgen hieronder een overzichtje van alle data t/m december (onder voorbehoud):

13 oktober Middenmeer
20 oktober Wieringerwerf
Bellen op: 29 september vanaf 09.00 uur

10 november Middenmeer
17 november Wieringerwerf
Bellen op: 27 oktober vanaf 09.00 uur

8 december Middenmeer
15 december Wieringerwerf
Bellen op: 24 november vanaf 09.00 uur

Opgeven
Dus, zit u (bijna) altijd alleen te eten maar heeft u best wel eens zin in een gezellige avond en heerlijk eten samen met andere mensen? Of is, om de een of andere reden, een etentje buiten de deur te kostbaar? Dan kunt u zich aanmelden voor het ontmoetingsdiner. De diners zijn toegankelijk voor jong en oud, kerkelijk en niet kerkelijk.
De kosten zijn € 5,-

Om deel te nemen aan het diner in Middenmeer of Wieringerwerf kunt u zich opgeven via ons reservering nummer:
06-47568352
Mocht u problemen hebben met vervoer dan kunt u dit meteen aangeven bij uw opgave.
Het diner is van 18 uur tot 20 uur, wij verzoeken u niet eerder als 17.45 uur aanwezig te zijn.

Facebook
Sinds enige tijd heeft het Ontmoetingsdiner ook een facebook pagina. Hierop delen wij regelmatig leuke foto’s van de diners die we organiseren! Dus als u het leuk vindt om ons te volgen, check onze pagina, like en deel!

Locaties diners
De Meerbaak
Prof. ter Veenweg 4 1775 BH Middenmeer

Ons Centrum
Terpstraat 40 1771 AD Wieringerwerf

Hartelijke groet van het bestuur van het Ontmoetingsdiner!

Marjan Lettinga, Tiny Vijn, Jennifer Sturm, Marlies Veenstra en Trudy van Arkel

BLØF-dienst zondag 3 september in de Lucaskerk te Winkel is uitgesteld tot nader bericht

Deze rockdienst is nu verplaatst naar ?? nader bericht volgt in de Lucaskerk te Winkel ( Dorpsstraat177)
Toegang is vrij. Na de bijeenkomst een collecte voor de onkosten.
Over de rockdienst:
Dat is een kerkdienst, waarbij de gangbare liederen zijn ingewisseld voor songs van een band. Vorig jaar was dat een U2-dienst; dit jaar zijn de liedjes gekozen uit het oeuvre van Bløf, uitgevoerd door Bløf-tributeband TeBoven. Voorganger is ds Jan Andries de Boer uit Winkel, die aan dit type dienst de bijnaam ‘rockdominee’ dankt. Het thema van de splinternieuwe dienst (de vijfde compleet nieuwe Bløfdienst sinds 2010) is ‘De durf om te leven’. Gezien de tijd waarin we leven is dat een uitdagend thema. De liedjes zijn gekozen uit bekende hits en ook minder bekend materiaal van deze Zeeuwse groep, waarmee De Boer al jarenlang een warme band heeft. Uiteraard wordt uit de Bijbel gelezen en gebeden en worden de kerk/concertgangers weggezonden met de zegen: het is een echte kerkdienst, en tegelijk een echt rockconcert..

Zegt het voort!

——————————————————————————————————————————-

Afgelopen periode heeft de diaconie samen met de R.K. Kerk kerstpresentjes uitgedeeld in Lelypark aan de bewoners in zorg. Dit maal chocolaatjes in de vorm van een kerstboom, met een door mw van Oevelen handgeschreven kerstkaart. Het was erg leuk om te doen en de bewoners waren blij met ons bezoek. Van links naar rechts: Marga Smit (rk kerk), Nelleke de Vries en Elly de Lange.
Tevens zijn er weer dagboekjes uitgedeeld aan onze 80 plussers in de gemeente.

 

Actie vakantietas 2022 wederom een groot succes!

De zomervakantie ligt alweer even achter ons. Een heerlijke zomer met prachtig weer!
Voor veel mensen, groot en klein, de tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen.
Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om in de vakantie iets extra’s te doen of te kopen.
Voor die mensen en gezinnen is de actie vakantietas.
Want wat is er leuker dan aan het begin van je vakantie verrast te worden met een tas boordevol speelgoed,
lekkere dingen, iets om te lezen, kaartjes voor het zwembad, heerlijk brood en koekjes en nog véél meer!!!
Voor 7 gezinnen mochten wij, vanuit onze gemeente zo’n vakantietas vullen en langsbrengen!
Prachtig en dankbaar om te mogen doen!
Dit was niet mogelijk geweest zonder al jullie gulle giften!
Het was weer gewéldig om te zien hoe deze actie een warm hart wordt toegedragen binnen onze gemeente.
Namens ons en alle ontvangers; hartelijk dank daarvoor!!

Warme groet namens de diaconie,

Marian Gouwenberg Nelleke de Vries en Jennifer Sturm

Klik HIER voor vergroting van de foto

Klik HIER voor vergroting van de foto

 

Ontmoetingsdiners in September

Middenmeer, Wieringerwerf;.
Na de zomer willen we weer starten met het ontmoetingsdiner.

Wilt u ook eens komen eten bij het Ontmoetingsdiner? Dan bent u van harte welkom op 9 sept. in de Meerbaak in Middenmeer en op 16 sept. in Het Centrum in Wieringerwerf. De maaltijden starten om 18.00 uur en vanaf 17.45 gaat de zaal open.
De diners zijn bedoeld voor mensen die (bijna)altijd alleen aan tafel zitten, en voor mensen die om de een of andere reden nooit buiten de deur eten.
Opgeven is wel nodig.
U kunt vanaf 26 aug. 9 uur bellen om u op te geven naar Marjan Lettinga tel. 0227581492 en Tiny Vijn 0227501089
De kosten van het diner zijn €5,-
Heeft u een dieet of heeft u vervoersproblemen, dan kunt u dat ook melden.

Actie vakantietassen weer van start!

Over een aantal weken staat de zomervakantie voor veel kinderen weer voor de deur. Net als vorig jaar willen wij vanuit de diaconie, in samenwerking met Stichting Present, weer meedoen aan de actie vakantietassen! We willen zoveel mogelijk tassen vullen met artikelen die een zomervakantie net dat beetje extra geeft voor dat gezin dat best een positief steuntje in de rug kan gebruiken! Een tas vol leuke en lekkere dingen, afgestemd op leeftijd van de leden van het gezin. De mensen die we vorig jaar verrasten met een vakantietas waren er zo blij mee!! Daarom dit jaar wederom de actie vakantietassen. Wilt u meehelpen om de tassen te vullen, dan kunt u uw donatie storten op het rek.nr. van de diaconie: NL67RABO0134023749 ovv: vakantietassen diaconie juli 2022 of via de QR code. U kunt uw bijdrage storten tot 1 juli as.

Alvast hartelijk bedankt!

Zomerse groet, 

Marian Gouwenberg, Nelleke de Vries en Jennifer Sturm

Bedankt!!

Op 22 april jl is de bouwploeg, die de verbouwing van de keuken én spoelkeuken gerealiseerd hebben, in het zonnetje gezet! 
Het bestuur van het ontmoetingsdiner heeft deze avond een heerlijk 3 gangen lente menu voor ze verzorgd. Als dank voor al het harde werk!! Zeer verdiend! Het werd een gezellige en smakelijke avond. 

Hartelijke groet namens het bestuur van het ontmoetingsdiner,

Hierbij een uitnodiging voor de Oecumenische ontmoetingsdag op vrijdag 13 mei 2022 te Purmerend.

Op verhaal komen over Duurzaamheid
Tijdens de ontmoetingsdag nemen we de tijd om met elkaar in gesprek te gaan over de lastige keuzes rond duurzaamheid en over de rol die we als kerken/oecumenische beweging daarin te spelen (kunnen) hebben. Deze dag wordt geleid door Jacobine Gelderloos en Hette Domburg. Beiden hebben veel ervaring met het contextueel bijbellezen. Klik HIER voor meer informatie

 

Passionkruis in Heiloo “alles komt goed” op 9 April

Voor meer informatie KLIK Hier .

 

Kaarsjes branden.

Een kaarsje aansteken in de kerk
De diaconie had de wens om u tijdens de adventsdagen de gelegenheid te bieden een kaarsje aan te steken voorafgaand aan de dienst.
Een kaarsje om bijvoorbeeld aan iemand te denken of herdenken of om iemand steun te geven in een moeilijke situatie.
Helaas ging de kerk weer dicht in verband met de strengere corona maatregelen.
Er is toen besloten om, zodra de kerk weer open kon, het alsnog te proberen. Op zondag 30 januari jl. stond de standaard er voor het eerst bij de ingang van de kerkzaal. Er werden diverse kaarsjes aangestoken.
Als u de kerk in komt heeft u dus nu op zondagmorgen de gelegenheid om voor de dienst een kaarsje aan te steken. Houd u wel gepaste afstand als er meerdere mensen van deze gelegenheid gebruik willen maken.
Ons advies is om een niet brandend waxinelichtje te pakken en deze aan een ander kaarsje aan te steken zodat u niet een kaarsje of aansteker hoeft te pakken die door een ander al is aangeraakt. Dit om eventuele besmettingen te voorkomen.
Met vriendelijke groet,
De diaconie

 

 

 

 

 

Familieberichten

Op woensdag 27 september is overleden onze broeder Anko ( Freerk ) Noor op de leeftijd van 79 jaar.
*21-11-1943      –       †27-09-2023

De uitvaart zal plaats vinden op donderdag 5 oktober, vanuit de PKN kerk te Middenmeer

Liturgie

Liturgie zondag 1 Oktober 2023

Koor: Love lifted me
It is well with my soul

Welkom, mededelingen

Lied: Liedboek 2013 289: 1, 3: “Heer, het licht van uw liefde schittert…”

Stil gebed
Votum en Groet:
v: Wij zijn hier bij elkaar
a: In de Naam van God.
v: God groet jou en u
met vrede en vreugde;
met licht en warmte.
a: Laten we vuur zijn voor elkaar!

Gebed

Koor: Heer wij staan hier hand in hand

Presentatie door de jongeren

Lied: Liedboek 2013 1005: 1, 2, 4: “Zoekend naar licht, hier in het duister…”

Voor de kinderen

Lied: “Wij gaan voor even uit elkaar…”

Lezen uit de bijbel: Filippenzen 2,1-13 Bijbel in gewone Taal
Christus geeft jullie moed, en hij troost jullie met zijn liefde. Door de heilige Geest zijn jullie met elkaar verbonden. Jullie zijn goed voor elkaar en jullie leven met elkaar mee. Daar ben ik blij om. En mijn vreugde zal volmaakt zijn als jullie helemaal één zijn. Als jullie allemaal hetzelfde willen, het met elkaar eens zijn en allemaal veel van elkaar houden.
Jullie moeten jezelf niet beter vinden dan een ander, of opscheppen over jezelf. Nee, jullie moeten bescheiden zijn, en een ander belangrijker vinden dan jezelf. Denk niet alleen aan jezelf, maar zorg juist voor elkaar.
Bedenk wat Jezus Christus gedaan heeft. Daaraan zien jullie hoe jullie met elkaar om moeten gaan.
Jezus Christus was aan God gelijk. Maar hij vroeg niet om de hoogste macht en eer voor zichzelf. Nee, hij gaf zijn hemelse positie op. Hij maakte zich zo onbelangrijk als een slaaf. Hij kwam als mens op aarde. En toen hij leefde als mens, dacht hij nooit aan zichzelf. Hij was altijd gehoorzaam aan God, zelfs toen hij aan het kruis moest sterven.
Omdat Jezus Christus dat deed, heeft God hem de hoogste plaats gegeven. God gaf hem de hoogste eer, de eer die voor God zelf bestemd is. Daarom zal iedereen voor Jezus knielen: alle engelen in de hemel, alle mensen op aarde en iedereen in het land van de dood. Dan zal iedereen zeggen: ‘Jezus Christus is de Heer.’ En zo zal iedereen God, de Vader, eren.
Beste vrienden, jullie zijn altijd gehoorzaam geweest. Blijf dan ook steeds je best doen om gered te worden. Doe dat met eerbied en respect voor God. En doe dat niet alleen als ik bij jullie kom, maar juist ook nu ik niet bij jullie ben! God zelf zorgt ervoor dat jullie dat willen en kunnen. Zo goed is God voor jullie.

Overdenking

Lied: Liedboek 2013: 982: 1, 2, 3: “In de bloembol is de krokus…”

Danken en bidden, gelegenheid tot stil gebed, Onze Vader

Koor: Ik zal er zijn
Er is een God die hoort.

Collecte (De kinderen komen terug uit de kinderkerk)

Lied:Liedboek 2013: 425 (2 x): “Vervuld van uw zegen”

Zegen

Gezongen Amen

Koor: Where no one stands alone

 

 

Bijdrage Collectes


Er wordt weer op de normale manier in de kerk gecollecteerd, maar het is ook mogelijk om u gaven  over te maken op het rekening nummer van de diaconie
NL67 RABO 0134 0237 49 dan graag duidelijk vermelden voor welk doel uw gave is. Of maak gebruik van de QR code .Als er niets bij staat of alleen collecte dan wordt er vanuit gegaan dat uw gift voor de eigen diaconie is.

Bijdrage collecte Pastoraat / A.P.K.D. (Algemeen Plaatselijk Kerkelijke Doeleinden) storten op rekening: NL19 RABO 0370 4034 28  of maak gebruik van de QR code met behulp van de smartphone Bij voorbaat onze hartelijke dank.

 

Helpende handen

Helpende handen

Ook in tijden van corona gaat het project “de helpende hand” door. We houden ons streng aan alle regels! Maar we kunnen nog steeds mensen helpen. Dus wilt u helpen maar u weet niet wie? Of hebt u hulp nodig en u weet niet wie te vragen?
Neem contact op met de diaconie.

Wij brengen mensen bij elkaar.

Klik hier om de foto te vergroten.