Voedselbank

Informatie voedselbank Anna Powlona

“Voedselbank Kop van Noord”

In november 2005 begonnen enkele vrijwilligers met het verstrekken van de eerste 5 voedselpakketten per maand in en rond Anna Paulowna. Het voedsel werd bij elkaar gebracht door mensen uit de kerken.

Nu geven wij wekelijks ca. 160 voedselpakketten uit in 2 Gemeenten, te weten: Hollands Kroon (Anna Paulowna, Wieringen, Wieringermeer en Niedorp) en Schagen ( Schagen, Zijpe en Harenkarspel). Er zijn op dit moment 6 uitdeelpunten, te weten in Anna Paulowna, Schagen, Wieringen, Wieringermeer, Warmenhuizen en Nieuwe Niedorp. Gemiddeld 68 vrijwilligers werken mee om het voedsel in te pakken, op te halen, weg te brengen en uit te delen.

Sinds januari 2009 heten wij officieel  Stichting Voedselbank “Kop van Noord” en al eerder waren wij aangesloten bij de Vereniging van Voedselbanken in Nederland. Voedselbank “Kop van Noord” is een particulier initiatief dat enerzijds een steun in de rug wil bieden aan mensen die kortere of langere tijd financieel echt niet rond kunnen komen en anderzijds het overschot aan voedsel dat er is, wil gebruiken.

De Voedselhulp is niet structureel maar meestal eerst voor 3 tot 6 maanden, waarna de hulp steeds weer verlengd kan worden met 3 maanden tot maximaal een periode van 3 jaar. Uitzonderingen hierop behoren tot de mogelijkheden.

Voor alle informatie wat betreft de voedselbank klik HIER

Klik HIER om het product van de maand APRIL en de opbrengst van de maand 
Maart te bekijken.