Stichting Muziekvrienden

Zangdienst op 7 mei
Welk lied ontroert u of maakt u blij? Wat zingt u graag? Daar kunt u vanaf heden over nadenken. Op 7 mei organiseren de Muziekvrienden Samenstroom een zangdienst en u mag zelf bepalen wat er gezongen wordt! U kunt uw wens in de witte box die in de kerk staat deponeren of kenbaar maken via een mailtje naar: muvrisa@gmail.com. Dan maken wij daar een mooi programma van. Want wie wil dat nou niet: lekker uit volle borst meezingen. Natuurlijk mag u het doorgeven aan ieder die het maar horen wil. Johan Paul de Groot, voormalig organist in de Samenstroom en oprichter van de Muziekvrienden zal de organist zijn. En misschien zal ook onze Bechsteinvleugel nog aan het werk gezet worden

Dubbelconcert, zondag 26 februari 14.30 uur
Sebastiaan Schippers: orgel/ vleugel
Petra den Dikken: dwarsfluit
Dan komen Sebastiaan Schippers en Petra den Dikken naar de Samenstroom. Beiden zijn al zeer bekend aan de andere kant van de Afsluitdijk, in Friesland dus, maar het wordt tijd dat de rest van Nederland ook kennis met hen maakt. Zij kennen elkaar al sinds hun jeugd die zij in Giessenburg doorbrachten. Daar zongen zij beiden in een kinderkoor. Petra ging in Delft levensmiddelentechnologie studeren en Sebastiaan theologie in Amsterdam. Maar de muziek won uiteindelijk. Maar soms lijkt het nog niet zover uit elkaar te liggen want regelmatig klinkt de opmerking dat ‘er wordt gepreekt vanaf de orgelbank’.
Petra speelt al heel lang dwarsfluit; ze is vanuit de muziekschool opgeleid door fluitist Noortje Huiskens en volgt nog steeds lessen, Petra volgde ook een cursus bij Wil Offermans voor moderne fluittechnieken en volgde recent een masterclass bij de Weense fluitist Ory Schneor voor barokinterpretatie. Zij speelt in symfonieorkest ‘De Philharmonie’ in Amsterdam.
Sebastiaan is dirigent en organist bij diverse koren en kerken in Friesland. Daarnaast laat hij zich tijdens concerten in binnen- en buitenland van zich horen, solo en met andere instrumentalisten.
Hij zal in de Samenstroom zowel het De Jongorgel als ons Ivimey & Cooperorgel bespelen. Ook onze Bechsteinvleugel zal te horen zijn. Samen brengt hij met Petra toegankelijke (licht)klassieke muziek.
Deze zondag zullen dat o.a. werken van Mozart, Gluck, Bach en Gossec zijn. Ook zal Sebastiaan, deels op verzoek, improviseren.
U bent van harte welkom. De toegang voor dit concert is gratis. Uiteraard vragen we wel een bijdrage in de kosten.

Mvg.   Oetske van der Kuijl-Fennema

klik op de foto voor vergroting.

 

 

Optreden Martinus Cantorij York 23-10-22. Klik op de rode butten voor het beluisteren van dat concert.

 

 

 

Top2000 dienst: Een goed verhaal
donderdag 29 december, 19.30 uur

De voorbereidingen voor de Top2000 dienst zijn begonnen.
Het thema is: ‘Een goed verhaal’. Want dat kunnen we wel gebruiken in deze donkere tijd. Het koor ‘Feel Good’ en ds. Willemien Lammers zullen medewerking verlenen.
Net als met de ‘echte’ top 2000 kan er tot 15 december gestemd worden op songs uit een lange lijst. Op onze website komt een lijst met suggesties zodat het kiezen niet al te moeilijk zal zijn. De songs die de meeste stemmen krijgen en in het thema passen, komen in de dienst aan bod. Die nummers worden dan door het koor vertolkt of met behulp van een karaokeversie op YouTube via het beamerscherm door iedereen meegezongen. Dat wordt weer echt een belevenis. Bij het uitbrengen van je stem kun je motiveren waarom je dat bepaalde lied hebt gekozen. Die motivatie kan dan in de dienst persoonlijk of door een ander voorgelezen worden. Want ook de tekst in een popsong heeft vaak een diepere betekenis. Een lied kan veel impact op iemands leven hebben of juist een mooie herinnering oproepen. Een goed verhaal dus. Dat willen we met elkaar in de laatste week van het jaar ervaren. Ds. Willemien Lammers zal met teksten de verbinding tot stand brengen.
Iedereen, jong en ouder, is welkom. Neem gewoon iemand uit je omgeving mee. Vrij entree; er is wel een collecte ter bestrijding van de kosten.
Stemmen kan via: top2000kerkdienst.nl/wieringerwerf. Doen! We verwachten heel veel reacties!
Natuurlijk is ook nu weer voor en na het evenement het Top2000cafe in Ons Centrum vanaf 18.30 uur geopend waaronder het genot van een hapje en een drankje gezellig (na)gepraat kan worden.
Wilt u op de hoogte blijven van de weg naar de Top2000 dienst en andere activiteiten? Of de lijst met suggesties bekijkeb om inspiratie op te doen?
Meer actuele informatie is te vinden op de website van de Muziekvrienden: https://muziekvriendensamenstroom.home.blog