Laatste Nieuws

BLØF-dienst in Muziektuin Schagen

Op 9 juli is er vanaf 19:00 uur weer een rockdienst. Dat is een kerkdienst, waarbij de gangbare liederen zijn ingewisseld voor songs van een band. Vorig jaar was dat een U2-dienst; dit jaar zijn de liedjes gekozen uit het oeuvre van Bløf, uitgevoerd door Bløf-tributeband TeBoven. Voorganger is ds Jan Andries de Boer uit Winkel, die aan dit type dienst de bijnaam ‘rockdominee’ dankt. Het thema van de splinternieuwe dienst (de vijfde compleet nieuwe Bløfdienst sinds 2010) is ‘De durf om te leven’. Gezien de tijd waarin we leven is dat een uitdagend thema. De liedjes zijn gekozen uit bekende hits en ook minder bekend materiaal van deze Zeeuwse groep, waarmee De Boer al jarenlang een warme band heeft. Uiteraard wordt uit de Bijbel gelezen en gebeden en worden de kerk/concertgangers weggezonden met de zegen: het is een echte kerkdienst, en tegelijk een echt rockconcert. De toegang is vrij. Er wordt gecollecteerd voor de onkosten. Adres: Loet 10, Schagen. Bij slecht weer wordt de dienst gehouden in de Grote Kerk (Markt 23a). Zegt het voort!

Ontmoetings diner Wieringerwerf en Middenmeer.

Op 17-03 jl organiseerden wij in Wieringerwerf weer een ontmoetingsdiner. Onze kok was Kenana Altena, een vrouw van Syrische afkomst die inmiddels 7 jaar in Medemblik woont. Samen met hulpkok Coby Lettinga verzorgden zij het diner deze avond. Allerlei bijzondere en heerlijke Syrische gerechten werden op tafel gezet! En dit alles zelfgemaakt door Kenana. Onze gasten hebben genoten en het werd weer een mooie avond! Mocht u nou ook een keer willen mee eten, meld u aan!
14 april middenmeer
21 april Wieringerwerf
Reserveren op 31 maart vanaf 09.00 uur
12 mei Middenmeer
19 mei Wieringerwerf 
Reserveren op 28 april vanaf 09.00 uur
9 juni middenmeer 
16 juni Wieringerwerf
Reserveren op 26 mei vanaf 09.00 uur

Zit u (bijna) altijd alleen te eten en heeft u best wel behoefte aan een gezellig praatje? Of kunt u om de een of andere reden een etentje buiten de deur niet betalen? Dan kunt u zich aanmelden voor het ontmoetingsdiner.De ontmoetingsdiners zijn voor jong en oud, rijk en arm, kerkelijk en niet kerkelijk. De kosten voor het 3 gangen diner zijn 5€.
Hoe gaat het in z’n werk?
Je kunt je telefonisch opgeven via ons reserveringsnummer 06-47568352.
Aanvang van het diner is om 18.00 uur en om ongeveer 20.00 uur is het afgelopen.
Bij uw reservering kunt u ook aangeven of u een dieet heeft of dat u misschien vervoer nodig heeft.

——————————————————————————————————————————-

Afgelopen periode heeft de diaconie samen met de R.K. Kerk kerstpresentjes uitgedeeld in Lelypark aan de bewoners in zorg. Dit maal chocolaatjes in de vorm van een kerstboom, met een door mw van Oevelen handgeschreven kerstkaart. Het was erg leuk om te doen en de bewoners waren blij met ons bezoek. Van links naar rechts: Marga Smit (rk kerk), Nelleke de Vries en Elly de Lange.
Tevens zijn er weer dagboekjes uitgedeeld aan onze 80 plussers in de gemeente.

 

Actie vakantietas 2022 wederom een groot succes!

De zomervakantie ligt alweer even achter ons. Een heerlijke zomer met prachtig weer!
Voor veel mensen, groot en klein, de tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen.
Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om in de vakantie iets extra’s te doen of te kopen.
Voor die mensen en gezinnen is de actie vakantietas.
Want wat is er leuker dan aan het begin van je vakantie verrast te worden met een tas boordevol speelgoed,
lekkere dingen, iets om te lezen, kaartjes voor het zwembad, heerlijk brood en koekjes en nog véél meer!!!
Voor 7 gezinnen mochten wij, vanuit onze gemeente zo’n vakantietas vullen en langsbrengen!
Prachtig en dankbaar om te mogen doen!
Dit was niet mogelijk geweest zonder al jullie gulle giften!
Het was weer gewéldig om te zien hoe deze actie een warm hart wordt toegedragen binnen onze gemeente.
Namens ons en alle ontvangers; hartelijk dank daarvoor!!

Warme groet namens de diaconie,

Marian Gouwenberg Nelleke de Vries en Jennifer Sturm

Klik HIER voor vergroting van de foto

Klik HIER voor vergroting van de foto

 

Ontmoetingsdiners in September

Middenmeer, Wieringerwerf;.
Na de zomer willen we weer starten met het ontmoetingsdiner.

Wilt u ook eens komen eten bij het Ontmoetingsdiner? Dan bent u van harte welkom op 9 sept. in de Meerbaak in Middenmeer en op 16 sept. in Het Centrum in Wieringerwerf. De maaltijden starten om 18.00 uur en vanaf 17.45 gaat de zaal open.
De diners zijn bedoeld voor mensen die (bijna)altijd alleen aan tafel zitten, en voor mensen die om de een of andere reden nooit buiten de deur eten.
Opgeven is wel nodig.
U kunt vanaf 26 aug. 9 uur bellen om u op te geven naar Marjan Lettinga tel. 0227581492 en Tiny Vijn 0227501089
De kosten van het diner zijn €5,-
Heeft u een dieet of heeft u vervoersproblemen, dan kunt u dat ook melden.

Actie vakantietassen weer van start!

Over een aantal weken staat de zomervakantie voor veel kinderen weer voor de deur. Net als vorig jaar willen wij vanuit de diaconie, in samenwerking met Stichting Present, weer meedoen aan de actie vakantietassen! We willen zoveel mogelijk tassen vullen met artikelen die een zomervakantie net dat beetje extra geeft voor dat gezin dat best een positief steuntje in de rug kan gebruiken! Een tas vol leuke en lekkere dingen, afgestemd op leeftijd van de leden van het gezin. De mensen die we vorig jaar verrasten met een vakantietas waren er zo blij mee!! Daarom dit jaar wederom de actie vakantietassen. Wilt u meehelpen om de tassen te vullen, dan kunt u uw donatie storten op het rek.nr. van de diaconie: NL67RABO0134023749 ovv: vakantietassen diaconie juli 2022 of via de QR code. U kunt uw bijdrage storten tot 1 juli as.

Alvast hartelijk bedankt!

Zomerse groet, 

Marian Gouwenberg, Nelleke de Vries en Jennifer Sturm

Bedankt!!

Op 22 april jl is de bouwploeg, die de verbouwing van de keuken én spoelkeuken gerealiseerd hebben, in het zonnetje gezet! 
Het bestuur van het ontmoetingsdiner heeft deze avond een heerlijk 3 gangen lente menu voor ze verzorgd. Als dank voor al het harde werk!! Zeer verdiend! Het werd een gezellige en smakelijke avond. 

Hartelijke groet namens het bestuur van het ontmoetingsdiner,

Hierbij een uitnodiging voor de Oecumenische ontmoetingsdag op vrijdag 13 mei 2022 te Purmerend.

Op verhaal komen over Duurzaamheid
Tijdens de ontmoetingsdag nemen we de tijd om met elkaar in gesprek te gaan over de lastige keuzes rond duurzaamheid en over de rol die we als kerken/oecumenische beweging daarin te spelen (kunnen) hebben. Deze dag wordt geleid door Jacobine Gelderloos en Hette Domburg. Beiden hebben veel ervaring met het contextueel bijbellezen. Klik HIER voor meer informatie

 

Passionkruis in Heiloo “alles komt goed” op 9 April

Voor meer informatie KLIK Hier .

 

Kaarsjes branden.

Een kaarsje aansteken in de kerk
De diaconie had de wens om u tijdens de adventsdagen de gelegenheid te bieden een kaarsje aan te steken voorafgaand aan de dienst.
Een kaarsje om bijvoorbeeld aan iemand te denken of herdenken of om iemand steun te geven in een moeilijke situatie.
Helaas ging de kerk weer dicht in verband met de strengere corona maatregelen.
Er is toen besloten om, zodra de kerk weer open kon, het alsnog te proberen. Op zondag 30 januari jl. stond de standaard er voor het eerst bij de ingang van de kerkzaal. Er werden diverse kaarsjes aangestoken.
Als u de kerk in komt heeft u dus nu op zondagmorgen de gelegenheid om voor de dienst een kaarsje aan te steken. Houd u wel gepaste afstand als er meerdere mensen van deze gelegenheid gebruik willen maken.
Ons advies is om een niet brandend waxinelichtje te pakken en deze aan een ander kaarsje aan te steken zodat u niet een kaarsje of aansteker hoeft te pakken die door een ander al is aangeraakt. Dit om eventuele besmettingen te voorkomen.
Met vriendelijke groet,
De diaconie