Ander nieuws

Adventsconcert Urker Mannenkwartet


Adventsconcert Urker Mannenkwartet in Slootdorp.
Op zaterdag 30 november a.s. zal het Urker Mannen Kwartet o.l.v. Gerwin van der Plaats in samen-werking met de bekende sopraan Clara de Vries een concert geven in de Langeweg-kerk te Sloot-dorp. Het programma zal in het teken staan van de naderende Kerst. Het bevat geliefde kerstliederen aange-vuld met vocale en instrumentale solo’s. En er is ruimte voor samenzang o.l.v. Gerwin van der Plaats op het fraaie Strunk-orgel.
In 2010 begonnen de zangers van het Urker Mannen Kwartet als gelegenheidszanggroep bij een cd-opname. Dat was zo’n bijzondere ervaring dat de mannen besloten om door te gaan als kwartet en vroegen Gerwin, bekend vanwege zijn dirigentschap bij het Kamper Mannenkoor D.E.V., om hen daar-in te begeleiden. Dat bleek een gouden greep te zijn. Zijn enthousiaste aanpak en aanstekelijke muzi-kaliteit uiten zich in concerten met een lach en een traan. Het publiek ervaart de vriendschappelijke verbondenheid in zang en spel. Zangcoach Clara de Vries weet als geen ander het kwartet aan te vul-len met haar prachtige sopraanstem. Het is niet voor niets dat de concerten van het UMK een grote populariteit genieten in binnen- en buitenland.
Het concert begint om 19.30 uur en de deuren gaan open om 19.00 uur. De toegang bedraagt € 10,– (inclusief kopje koffie of thee in de pauze). De voorverkoop van de kaarten start vrijdag 9 november bij de hieronder vermelde organisatoren of via de mail bij f.andela@quicknet.nl

Van harte welkom ! namens de organisatoren: F. Andela, N. Doppenberg, P. Goedbloed en G. Veenstra

 

 

Missionair Event Noord-Holland: Blik naar buiten?!


Hoe zijn we als kerk van betekenis in een veranderende samenleving, waarin geloven niet meer vanzelfsprekend is? Hoe houd je als kerk de blik naar buiten? Inspirerende verhalen: ’Community-church en pionieren´ door Nico en Marie Schroevers, PG Midden-Beemster en Z-INN-kapel, ´Langszij komen, bruggen slaan´ door ds Marco Visser en Gert Dammer, PG Heemskerk en ´Talenten en verlangens´ door ds Wilko Nijkamp, PG Julianadorp. Dr Gert-Jan Roest leidt het in. Aanmelden: https://www.protestantsekerk.nl/evenementen/blik-naar-buiten Met hapje en drankje. 14 oktober 2019. Inloop vanaf 19.00 uur. Locatie: de Keyserin, Middenweg 148 Midden-Beemster. Voor gemeenteleden, predikanten, kerkelijk werkers e.a..

 

Impressie Generale Synode 22 juni 2019

Lees meer

Het enige agendapunt van de dag was mozaïek van kerkplekken. De scriba gaf een inleiding, waarna er twee sprekers een verhaal hielden over dit onderwerp, vanuit verschillende gezichtspunten. Van een echte plenaire discussie kwam het niet. De tegenstellingen werden niet verrassend duidelijk zichtbaar. De jonge generatie, oudere generatie, progressief, conservatief, modern, ouderwets, etc., etc. Men luisterde geduldig en beleefd naar elkaar , maar ging niet met  elkaar in discussie.  Er werden ter plekke steekwoorden opgetekend als discussiepunten. De discussie over de ambtsvisie (predikant) werd al snel verwezen naar de speciale commissie. Een kerngemeente moet  straks minimaal 10 leden moet hebben.  10 belijdende leden of ook doopleden of gastleden werd nog niet geheel duidelijk. Kerngemeenten krijgen dezelfde status als gewone gemeenten, met aangepaste voorwaarden, en hetzelfde toezicht. Ruimte is daarbij het kernwoord, dit niet teveel willen vangen in regelgeving.