Actie’s Diaconie

Nieuws vanuit de Diaconie
     Klik op een foto voor vergroting

Ook dit jaar hebben we als gezamenlijke kerken, de rooms-katholieke kerk en onze kerk, kerstpresentjes uitgereikt aan de bewoners van de zorgafdeling in Lelypark.
Dit keer kregen zij allen een doos heerlijke chocolaatjes. Én alle huiskamers kregen, inmiddels traditiegetrouw, een zak met tulpenbollen van Cees en Martijn Laan. 
Samen met Tiny Ekelmans zijn alle cadeaus ingepakt (zie onderste foto). Mevrouw van Oevelen heeft alle kaartjes met een hartelijke groet namens de twee kerken geschreven. Samen met Niek en Gijs (tweede foto) zijn de presentjes op maandagochtend 21-12 jl aangeboden aan de medewerkers van Lelypark. Normaal brengen we alles persoonlijk langs maar door Corona hebben we de cadeautjes buiten overhandigd. De bewoners waren er heel erg blij mee!
Groeten van de diaconie

Vakantietassen 2020

Actie vakantietas groot succes!

 klik hier voor vergroting 

Vorig jaar heeft de diaconie meegewerkt aan de actie om vakantietassen samen te stellen voor gezinnen die een extraatje kunnen gebruiken in de zomervakantie.

Dit jaar wilden we ons met de hele gemeente inzetten voor deze mooie actie…. Helaas hebben wij als diaconie door de corona, niet heel veel promotie kunnen maken en is besloten om net als vorig jaar de tassen te gaan sponsoren door de diaconie samen met de kinderkerk. Zij hebben het afgelopen jaar, tijdens hun eigen diensten, gespaard voor dit prachtige en lokale doel, de vakantietassen! De kinderkerk collecte wordt altijd door de diaconie verdubbeld waardoor een mooi bedrag ontstaat.

Ondanks de geringe PR heeft toch een heel aantal gemeenteleden gereageerd op de oproepen in o.a. ‘De Ontmoeting’ en op facebook. Een bedrag van ruim 230 euro is door de gemeente geschonken; prachtig! Het geld van de kinderkerk en het geld van de diaconie maakte samen een geweldig bedrag waardoor Jennifer en Marian leuke vakantietassen konden gaan samenstellen. Via Stichting Present hebben wij ons opgegeven om maar liefst 10! vakantietassen te gaan sponsoren (vorig jaar waren dat er 5).

Als snel na onze aanmelding bij Stichting Present kregen wij het verzoek om maar 5 vakantietassen te gaan sponsoren aangezien het aanbod groot was om vakantietassen te gaan sponsoren. De waarde van de inhoud van de tassen moet tussen de 25-50 euro zijn en het geld dat door de gemeenteleden gesponsord is, was dus al voldoende om de 5 tassen te kunnen samenstellen. In overleg met de kinderkerk wordt een ander mooi lokaal doel gezocht om hun collecte aan te kunnen besteden.

Jennifer en Marian zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan en hebben superleuke tassen  samengesteld! Via Stichting Present hebben wij de adressen gekregen en een korte omschrijving van de gezinnen, zodat wij gericht spullen konden kopen per gezin. Bijvoorbeeld een voetbal, een skateboard, een zwembad, diamond painting, knutselspullen, Lego, leesbladen, een t-shirt, een thermoskan, chocola en nog vele andere leuke en lekkere dingen. Echt een welkom extraatje om de vakantie zonnig te beginnen!

Weer was het geweldig om deze tassen rond te mogen brengen en de verbaasde maar ook hele dankbare gezichten te zien! Namens alle mensen aan wie wij de tassen hebben mogen aanbieden en namens ons als diaconie natuurlijk heel hartelijk bedankt voor jullie bijdrage. Een vijftal gezinnen zijn echt in het zonnetje gezet!

Zomerse groet, Jennifer en Marian

Voedselbank

Nieuw spandoek voedselbank!

klik op de foto voor vergroting

Afgelopen zaterdag 9 november hebben we het nieuwe spandoek voor de voedselbank in gebruik genomen! Zo zijn we nog beter in beeld én kan je in 1 oogopslag lezen waarvoor we op de zaterdagen voor de kerk zitten: goederen inzamelen voor de voedselbank!

Groeten van de diaconie

Helpen zonder aanziens des persoon

Klik op de foto’s voor vergroting

Er is eind 2019 een verzoek binnen gekomen bij de diaconie van St. Present met een hulpvraag of wij kunnen helpen.
Dit is besproken binnen de diaconie en er waren genoeg personen die bereid waren om te helpen. Eerst werd er gekeken wanneer we inzetbaar waren en uiteindelijk werd dat zaterdag 7 december. Na nog wat heen en weer gemaild te hebben over het hoe en wat regelden we zelf ook nog een aanhanger buiten dat er al 1 door St. present geregeld zou worden.
We moesten 2 slaapkamers en indien mogelijk de achtertuin leeg halen.
Om 9 uur stonden we op het afgesproken adres en werden we door een lid van St. Present binnen gelaten. De bewoners waren er ook en waren blij dat wij hun konden helpen.
Na een welkomstwoordje werd er aangegeven en laten zien wat er in welke slaapkamers op de eerste verdieping en in de tuin weg gehaald kon worden.
Omdat de diaconie al meerdere projecten met St. Present gedaan heeft was het gelijk de handen uit de mouwen steken en beginnen.

De eerste pakte alles op uit de slaapkamers en gaf dit aan op de trap. De 2e persoon zorgde dat het beneden kwam en het in de gang/buiten werd neer gezet. De 3e persoon zorgde samen met St. Present voor de eerste scheiding van materialen waarna de 4e persoon de spullen op de aanhangwagens plaatsen.
Nadat de slaapkamers leeg waren dronken we even een kop koffie en gingen we weer verder met het uitsorteren en laden van de aanhangwagens. Toen dat klaar was keken we nog of er spullen uit de tuin bij konden en dat lukte ook nog voor een deel.
Nadat de aanhangwagens vol waren gingen de netten er overheen en hebben we de blije mensen een hand gegeven en verder succes gewenst.
Daarna met 2 volle aanhangwagens richting de vuilstort in Medemblik waarbij we voorzichtig moesten rijden over de hobbelige Medemblikkerweg.  

Bij de vuilstort lieten we papieren zien dat we namens St. Present kwamen en dat werkte wel want we werden uitstekend geholpen door de mensen daar en hadden we de 2 aanhangwagens in 3 kwartier leeg.
De aanhangwagens werden weer terug gebracht en konden we met een voldaan gevoel weer naar huis.

Met vriendelijke groet de diaconie

Leestafel

 

Leestafel
Achterin de kerk bij het beamerteam is bovenop de kast waarin o.a de kussentjes liggen ingericht als leestafel. Deze leestafel is er alweer enige tijd en vanuit de diaconie wordt er elke maand een aantal magazines en nieuwsbrieven van diverse organisaties neergelegd. Iedereen is vrij om deze mee naar huis te nemen en te gaan lezen.

Neem dus naar hartelust mee!