Actie’s Diaconie

Nieuws vanuit de Diaconie

Vakantietassen

klik op de foto voor vergroting

Actie vakantietassen weer van start!
Over een aantal weken staat de zomervakantie voor veel kinderen weer voor de deur. Net als vorig jaar willen wij vanuit de diaconie weer meedoen aan de actie vakantietassen!
We willen zoveel mogelijk tassen vullen met artikelen die een zomervakantie net dat beetje extra kan geven voor dat gezin dat best een positief steuntje in de rug kan gebruiken! Een tas vol leuke en lekkere dingen, afgestemd op leeftijd van de leden van het gezin. 
De mensen die we vorig jaar verrasten met een vakantietas waren er zo blij mee!! Daarom dit jaar wederom de actie vakantietassen. 
Wilt u meehelpen om de tassen te vullen, dan kunt u een donatie storten op het rek.nr. van de diaconie: NL67RABO0134023749 ovv: 

vakantietassen diaconie juli 2021

U kunt uw bijdrage storten tot 1 juli as.

Scan de QR code om uw  bijdrage aan de Diaconie over te maken. 

Alvast hartelijk bedankt! en een zomerse groet, 

Marian Gouwenberg en Jennifer Sturm!

Helpen zonder aanziens des persoon

Klik op de foto’s voor vergroting

Er is eind 2019 een verzoek binnen gekomen bij de diaconie van St. Present met een hulpvraag of wij kunnen helpen.
Dit is besproken binnen de diaconie en er waren genoeg personen die bereid waren om te helpen. Eerst werd er gekeken wanneer we inzetbaar waren en uiteindelijk werd dat zaterdag 7 december. Na nog wat heen en weer gemaild te hebben over het hoe en wat regelden we zelf ook nog een aanhanger buiten dat er al 1 door St. present geregeld zou worden.
We moesten 2 slaapkamers en indien mogelijk de achtertuin leeg halen.
Om 9 uur stonden we op het afgesproken adres en werden we door een lid van St. Present binnen gelaten. De bewoners waren er ook en waren blij dat wij hun konden helpen.
Na een welkomstwoordje werd er aangegeven en laten zien wat er in welke slaapkamers op de eerste verdieping en in de tuin weg gehaald kon worden.
Omdat de diaconie al meerdere projecten met St. Present gedaan heeft was het gelijk de handen uit de mouwen steken en beginnen.

De eerste pakte alles op uit de slaapkamers en gaf dit aan op de trap. De 2e persoon zorgde dat het beneden kwam en het in de gang/buiten werd neer gezet. De 3e persoon zorgde samen met St. Present voor de eerste scheiding van materialen waarna de 4e persoon de spullen op de aanhangwagens plaatsen.
Nadat de slaapkamers leeg waren dronken we even een kop koffie en gingen we weer verder met het uitsorteren en laden van de aanhangwagens. Toen dat klaar was keken we nog of er spullen uit de tuin bij konden en dat lukte ook nog voor een deel.
Nadat de aanhangwagens vol waren gingen de netten er overheen en hebben we de blije mensen een hand gegeven en verder succes gewenst.
Daarna met 2 volle aanhangwagens richting de vuilstort in Medemblik waarbij we voorzichtig moesten rijden over de hobbelige Medemblikkerweg.  

Bij de vuilstort lieten we papieren zien dat we namens St. Present kwamen en dat werkte wel want we werden uitstekend geholpen door de mensen daar en hadden we de 2 aanhangwagens in 3 kwartier leeg.
De aanhangwagens werden weer terug gebracht en konden we met een voldaan gevoel weer naar huis.

Met vriendelijke groet de diaconie

Leestafel

 

Leestafel
Achterin de kerk bij het beamerteam is bovenop de kast waarin o.a de kussentjes liggen ingericht als leestafel. Deze leestafel is er alweer enige tijd en vanuit de diaconie wordt er elke maand een aantal magazines en nieuwsbrieven van diverse organisaties neergelegd. Iedereen is vrij om deze mee naar huis te nemen en te gaan lezen.

Neem dus naar hartelust mee!