Actie’s Diaconie

Afgelopen periode heeft de diaconie samen met de R.K. Kerk kerstpresentjes uitgedeeld in Lelypark aan de bewoners in zorg. Dit maal chocolaatjes in de vorm van een kerstboom, met een door mw van Oevelen handgeschreven kerstkaart. Het was erg leuk om te doen en de bewoners waren blij met ons bezoek. Van links naar rechts: Marga Smit (rk kerk), Nelleke de Vries en Elly de Lange.
Tevens zijn er weer dagboekjes uitgedeeld aan onze 80 plussers in de gemeente.

 

Actie vakantietassen 2022 weer van start!

Over een aantal weken staat de zomervakantie voor veel kinderen weer voor de deur. Net als vorig jaar willen wij vanuit de diaconie, in samenwerking met Stichting Present, weer meedoen aan de actie vakantietassen!We willen zoveel mogelijk tassen vullen met artikelen die een zomervakantie net dat beetje extra geeft voor dat gezin dat best een positief steuntje in de rug kan gebruiken! Een tas vol leuke en lekkere dingen, afgestemd op leeftijd van de leden van het gezin. De mensen die we vorig jaar verrasten met een vakantietas waren er zo blij mee!! Daarom dit jaar wederom de actie vakantietassen. Wilt u meehelpen om de tassen te vullen, dan kunt u uw donatie storten op het rek.nr. van de diaconie: NL67RABO0134023749 ovv: vakantietassen diaconie juli 2022 of via de QR code.U kunt uw bijdrage storten tot 1 juli as.
Alvast hartelijk bedankt!

Zomerse groet, 

Marian Gouwenberg, Nelleke de Vries en Jennifer Sturm

Klik op de afbeelding voor vergroting

Actie's Diaconie april 2022
Samen met stichting Present heeft de diaconie een tuinklus aangepakt. Met vereende krachten en vele snoeischaren, zagen en bezems, is een verwilderde tuin weer ruim gemaakt. De eigenaar van de tuin hielp zelf ook mee en was heel erg blij met onze inzet en het uiteindelijke resultaat! Weer een fijne samenwerking met stichting Present. Mooi om zo samen iets voor een ander te kunnen betekenen!
Warme groet, de Diaconie
      Klik op de foto voor vergroting

Boven van links naar rechts:
Jennifer, Nelleke, Joost, Marian, Willem
Onder van links naar rechts:
Dominique (stichting Present), Anja, Emma

Actie's Diaconie Februari 2022
Collecte doel voor 13 februari: Queen of Peace Highschool in Oeganda

De locale bevolking draagt 10% van de kosten bij en steekt ook de handen

2017: Hulp van deelnemers aan de zendingsreis uit de Wieringermeer

Links: voltooid gebouw Rechts: laboratorium in aanbouw

De afgelopen jaren werden er door de gezamenlijke kerken in de Wieringermeer werkvakanties (zendingsreizen) georganiseerd naar verschillende Afrikaanse landen.
Ongeveer 60 jongeren hebben hier aan deel genomen.
2015: Oeganda, 2017 Tanzania en 2019 Gambia.
In 2017 is de groep “Youth for Sunshine” voor de tweede keer naar Oeganda geweest.
Deze buitenlandse werkvakanties werden georganiseerd door de stichting Livingstone.
Door de gevolgen van Corona heeft Livingstone bijna geen bestaansrecht meer en heeft men besloten om te stoppen met het organiseren van deze reizen. De simpele reden: door corona komen er geen inkomsten meer binnen. Daar mee komt er ook een einde aan het onderhouden van de projecten.
Omdat enkele leden van “Youth for Sunshine” nog altijd banden onderhoudt met het project in Mpigi: bouwen aan de Queen of Peace Highschool, zijn wij gevraagd om de belangen voor
dit project te blijven behartigen.

Het project
De Queen of Peace Highschool is opgericht in 2007. Al zo’n 200 jongeren tussen de 13 en 23 jaar oud krijgen hier zeer goed middelbaar onderwijs. Denk aan vakken als wiskunde, engels en scheikunde, maar ook aan naailes, handenarbeid en sociale vaardigheidstraining. Om te voorzien in voedsel en inkomen voor schoolmateriaal, worden gewassen verbouwd op eigen grond: handig en leerzaam! Momenteel bouwen we aan een laboratorium, hiermee tillen we de school naar een hoger level!
De droom
Ontwikkeling voor de lange termijn: dat is het streven. School directeur Philomena droomt dat jongeren dankzij onderwijs kansen krijgen én benutten voor een blijvende positieve impact. Het motto van de school is: “Work with the Lord for Excellence”. Ook buiten de schoolmuren wil Philomena, samen met studenten, van betekenis zijn voor de lokale gemeenschap.
Dit is ons doel voor de kollekte van 13 februari
De bouw van de slaapvertrekken voor de jongens en meisjes van de Queen of Peace Highschool is momenteel erg urgent. Om onderwijs te kunnen volgen, moet een groot aantal leerlingen namelijk op school verblijven. Zij wonen te ver bij de school vandaan en bovendien is heen en weer reizen, vooral voor meisjes, lang niet altijd veilig. Sinds 2020 spelen de coronamaatregelen van de overheid een belangrijke rol. Momenteel zit het land vanwege corona nog in een (tweede) lock-down sinds de zomer 2021. De scholen zijn in januari 2022 weer opengaan. Op school verblijven is dan vaak verplicht om het aantal reisbewegingen van de leerlingen te beperken en ook zijn avondklassen nodig om de achterstand van de lock-down in te halen. .
Met uw bijdrage investeer u in een fijne slaapplek, zodat de leerlingen van Queen of Peace Highschool zich kunnen focussen op hun studie. Investeren in hun toegang tot onderwijs is het meer dan waard. Heel hartelijk dank!
Namens Queen of Peace, Bert Zuidhof

Actie's Diaconie vakantietassen 2021

                                                   Actie vakantietas 2021 weer groot succes!  De zomervakantie staat weer voor de deur! Voor veel mensen een tijd om te ontspannen en weer op te laden voor als we straks weer aan het werk en naar school mogen. 

Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om in de vakantie iets extra’s te doen of te kopen. Voor die mensen en gezinnen is de actie vakantietas. Want wat is er leuker dan aan het begin van je vakantie verrast te worden met een tas boordevol speelgoed, lekkere dingen, iets om te lezen, kaartjes voor het zwembad, heerlijk brood en koekjes en nog véél meer!!! Voor 9 gezinnen mochten wij, vanuit onze gemeente zo’n vakantietas vullen en langsbrengen!Dit was niet mogelijk geweest zonder al jullie gulle giften! Het was weer gewéldig om te zien hoe deze actie een warm hart wordt toegedragen binnen onze gemeente. Namens ons en alle ontvangers; hartelijk dank daarvoor!!
Warme groet en allemaal een hele fijne zomer toegewenst,

Namens de diaconie,

Marian Gouwenberg en Jennifer Sturm