Actie’s Diaconie

Actie vakantie tassen

In de maand juli 2018 hebben Jennifer en Marian vorm gegeven aan de actie vakantietassen. Deze landelijke actie (Actie Zomerpakket) wordt door Stichting Present gecoördineerd in onze regio. De vakantietas/zomerpakket is bedoeld om de zomertijd voor gezinnen die het niet breed hebben een beetje zonniger te maken. Vrijwilligers stellen een tas op maat samen en brengen deze langs bij het gezin.

Als diaconie hebben wij besloten 5 van deze tassen ter waarde van 25-30 euro te gaan sponsoren. Via Stichting Present hebben wij 5 adressen van gezinnen gekregen welke voor deze vakantietas in aanmerking komen. Zo werd het voor ons inzichtelijk hoe de gezinssamenstelling was en konden we de tassen zo maken dat er voor ieder wat wils was.

De tassen konden wij dus zelf inrichten en Jennifer en Marian zijn dus druk aan het shoppen geweest. Naast tijdschriften, zwembadkaartjes, haarelastiekjes, make up, buitenspeelgoed en o.a disney handdoeken werden er ook producten gesponsord door Bakkerijk Slijkerman, DA Meeuwsen, De Bewuste Drogist en fam. Sturm. Dit resulteerde in een zeer gevarieerde vakantietas.

Nadat de tassen waren gevuld konden we deze langs gaan brengen. Vol enthousiasme, maar ook wel benieuwd hoe de reactie zou zijn gingen we langs de gezinnen. Na uitleg en het overhandigen van de vakantietas konden Jennifer en Marian niet anders concluderen dat dit een zeer succesvolle actie is geweest. Elke gezin reageerde erg blij en verheugd en hoe fijn is het dat je iets kan geven aan iemand die het echt kan gebruiken en een dikke glimlach terugkrijgt. Wij werden er in ieder geval erg blij van!

Volgend zomer zullen wij als diaconie zeker weer energie in deze actie gaan stoppen en gaan we proberen deze actie nog breder te gaan trekken binnen de gemeente. Want hoe leuk is het als wij als gemeente nog meer van deze tassen kunnen gaan aanbieden aan gezinnen binnen de oude Wieringermeer.

Wordt vervolgd dus!

Dag van de Mantelzorg
Op zondag 10-11 stonden we tijdens de kerkdienst stil bij de dag van de mantelzorg. Om die mensen, die op welke manier dan ook zorgen voor een ander, in het zonnetje te zetten hebben we aan alle mensen in de kerk 2 prachtige wit roze rozen uitgedeeld. 1 voor jezelf én 1 om uit te delen aan iemand aan wie je meteen moet denken bij het woord mantelzorger. Aan de rozen hebben we een kaartje gehangen met het gedicht ‘voetsporen in het zand’. Zodat je weet dat als je het moeilijk hebt, je niet alleen loopt, maar samen! Net als dat God je wil helpen en voor je zorgen  als je het moeilijk hebt of het even niet alleen kan. Een mooi gebaar voor onze naasten!

klik op de foto voor vergroting

Vandaag was een Moeilijke Dag,” zei Pooh.Er was een pauze.”Wil je erover praten?” vroeg Knorretje.”Nee,” zei Pooh na een tijdje. “Nee, ik denk niet dat ik dat wil.””Dat is oké,” zei Knorretje, en hij ging naast zijn vriend zitten.”Wat doe je nu?” vroeg Pooh.”Niets eigenlijk,” zei Knorretje. “Maar ik weet wat Moeilijke Dagen zijn. En ik wil daar meestal ook niet over praten, op zo’n Moeilijke Dag.”Maar weet je,” vervolgde Knorretje, “Moeilijke Dagen zijn zoveel makkelijker wanneer je weet dat er iemand voor je is. En ik zal er altijd zijn voor jou, Pooh.”En Pooh zat daar zomaar wat te zitten, zijn heel Moeilijke Dag door zijn hoofd te malen, terwijl stevige, betrouwbare Knorretje zwijgend naast hem zat, te bengelen met zijn kortje beentjes…. En Pooh bedacht dat zijn beste vriend overschot van gelijk had.—Met heel veel liefdevolle gedachten voor iedereen die een Moeilijke Dag heeft. Hopelijk is er altijd een Knorretje in de buurt…  
Groeten namens de diaconie,  Marian, Jennifer en Peter

Voedselbank

Nieuw spandoek voedselbank!

klik op de foto voor vergroting

Afgelopen zaterdag 9 november hebben we het nieuwe spandoek voor de voedselbank in gebruik genomen! Zo zijn we nog beter in beeld én kan je in 1 oogopslag lezen waarvoor we op de zaterdagen voor de kerk zitten: goederen inzamelen voor de voedselbank!

Groeten van de diaconie

Helpen zonder aanziens des persoon

Klik op de foto’s voor vergroting

Er is eind 2019 een verzoek binnen gekomen bij de diaconie van St. Present met een hulpvraag of wij kunnen helpen.
Dit is besproken binnen de diaconie en er waren genoeg personen die bereid waren om te helpen. Eerst werd er gekeken wanneer we inzetbaar waren en uiteindelijk werd dat zaterdag 7 december. Na nog wat heen en weer gemaild te hebben over het hoe en wat regelden we zelf ook nog een aanhanger buiten dat er al 1 door St. present geregeld zou worden.
We moesten 2 slaapkamers en indien mogelijk de achtertuin leeg halen.
Om 9 uur stonden we op het afgesproken adres en werden we door een lid van St. Present binnen gelaten. De bewoners waren er ook en waren blij dat wij hun konden helpen.
Na een welkomstwoordje werd er aangegeven en laten zien wat er in welke slaapkamers op de eerste verdieping en in de tuin weg gehaald kon worden.
Omdat de diaconie al meerdere projecten met St. Present gedaan heeft was het gelijk de handen uit de mouwen steken en beginnen.

De eerste pakte alles op uit de slaapkamers en gaf dit aan op de trap. De 2e persoon zorgde dat het beneden kwam en het in de gang/buiten werd neer gezet. De 3e persoon zorgde samen met St. Present voor de eerste scheiding van materialen waarna de 4e persoon de spullen op de aanhangwagens plaatsen.
Nadat de slaapkamers leeg waren dronken we even een kop koffie en gingen we weer verder met het uitsorteren en laden van de aanhangwagens. Toen dat klaar was keken we nog of er spullen uit de tuin bij konden en dat lukte ook nog voor een deel.
Nadat de aanhangwagens vol waren gingen de netten er overheen en hebben we de blije mensen een hand gegeven en verder succes gewenst.
Daarna met 2 volle aanhangwagens richting de vuilstort in Medemblik waarbij we voorzichtig moesten rijden over de hobbelige Medemblikkerweg.  

Bij de vuilstort lieten we papieren zien dat we namens St. Present kwamen en dat werkte wel want we werden uitstekend geholpen door de mensen daar en hadden we de 2 aanhangwagens in 3 kwartier leeg.
De aanhangwagens werden weer terug gebracht en konden we met een voldaan gevoel weer naar huis.

Met vriendelijke groet de diaconie

Leestafel

 

Leestafel
Achterin de kerk bij het beamerteam is bovenop de kast waarin o.a de kussentjes liggen ingericht als leestafel. Deze leestafel is er alweer enige tijd en vanuit de diaconie wordt er elke maand een aantal magazines en nieuwsbrieven van diverse organisaties neergelegd. Iedereen is vrij om deze mee naar huis te nemen en te gaan lezen.

Neem dus naar hartelust mee!

 

Klik hier voor informatie Rooseveld vakantieweek 2020